Bli med på gratis lystseilas!

Stiftelsen Kjell Holm har gleden av å invitere sjøglade barn og voksne til seilas på Valderhaugfjorden med bankskøyta "Storeggen av Aalesund".

De fire seilasene er et av arrangementene 13. august, når vi markerer at det er 100 år siden Kjell Holm ble født og 25 år siden han etablerte stiftelsen som bærer navnet hans.

Turene starter på Molja, ved Fiskerimuseet, og er et samarbeid med Stiftinga Sunnmøre museum. Om det blir seilvind, heiser vi seil. Vi har også nødvendig sikkerhetsutstyr. Men plassen om bord er begrenset.

Derfor ber vi om at interesserte melder seg på forhånd til de fire planlagte turene. De seiler klokka 10, 12, 14 og 16, og de varer i 90 minutter.

De som ønsker å delta, kan melde seg på via postam@sunnmore.museum.no eller på telefon 70 16 48 42. Det er plass til 12 passasjerer på hver tur, og påmeldingen er åpen til vi er fullbooket.

«Storeggen av Aalesund» er en replika av ei sunnmørsk bankskøyte fra 1890 – tallet. Disse havgående fiskeskøytene var helt sentrale for de store samfunnsendringene på Sunnmøre fra midten av 1800-tallet. Skuta ble bygget av Hardanger fartøyvernsenter, finansiert av Stiftelsen Kjell Holm og er i dag en viktig formidlingsarena for Stiftinga Sunnmøre museum.

Lystseilasene er bare ett av de mange jubileumsarrangementene, som det vil komme mer informasjon om både på hjemmesiden vår og på facebooksiden https://www.facebook.com/stiftelsenkjellholm/ .

Publisert 14. juli 2019/Foto: Sunnmøre Museum, Vasco Pinhol