Billettene revet bort

Det er tydeligvis populært at Stiftelsen Kjell Holm henter rapperen Unge Ferrari til gratiskonsert i forbindelse med jubileumsmarkering 13. august i år: På to timer var 640 billetter revet bort.

– Vi visste at Unge Ferrari og ålesunderen Isak «Shorty» Kvamme ville være en populær kombinasjon til gratis konsert på Terminalen Byscene, men vi hadde ikke sett for oss en slik enorm respons, sier styreleder Marianne Roald Ytterdal..

Unge Ferrari (28) heter egentlig Stig Joar Haugen, og kommer fra Hamar. I fjor gikk han rett til topps på VG-lista med albumet «Midt imellom magisk og manisk».

Han har besøkt Ålesund tidligere, og også i mars i år ble billettene til turné-konserten hans på Terminalen revet bort på kort tid.

– Vi håper noen som gikk glipp av Unge Ferrari sist nå får mulighet til å høre ham. Og vi synes det er veldig morsomt at Isak Shorty også kan få vist seg frem ved en slik anledning, sier Roald Ytterdal.

Isak Shorty har fått en stadig større følgerskare, og er blitt en etterspurt rapper over hele Norge. Isak slapp singelen «Gjengting» i mars 2018. Den samme våren vant han Musikkprisen 2018. Den nasjonale musikkonkurransen arrangeres som et samarbeid med blant annet Momentium som står bak Terminalen Scene, Sommerfesten på Giske, Jugendfest og Ocean Sound Recordings i Ålesund.

Konserten på Terminale Byscene er ett av flere arrangementer i Ålesund 13. august i regi av Stiftelsen Kjell Holm. Denne dagen er det hundre år siden stiftelsens grunnlegger Kjell Holm ble født, og 25 år siden han etablerte stiftelsen som bærer hans navn.

Samme formiddag blir det kirkekonsert i Ålesund kirke med blant andre den verdenskjente trompetisten Ole Edvard Antonsen og operastjernen Elisabeth Teige, som er født i Ålesund. Om kvelden blir det festforestilling i Arbeiderforeningen der de to deltar sammen med en rekke andre kjente nasjonale og lokale artister.

– Vi er glad for at vi ser ut til å få et mangfoldig kulturtilbud på plass til jubileumsdagen, som vi håper skal bli én stor festdag for folk i Ålesund, sier Roald Ytterdal.