Aktuelt

1,99 millioner i støtte

Stiftelsen Kjell Holm har gitt støtte på til sammen 1,99 millioner kroner til 38 lag, foreninger og enkeltpersoner i sin halvårlige tildelingsrunde.

Verdensnavn til bursdagsfest

Den verdenskjente trompetisten Ole Edvard Antonsen og den internasjonale operastjernen Elisabeth Teige fra Ålesund skal være med på å sette preg på byen på 100-årsdagen for Kjell Holms fødsel, 13. august i år.

God jul!

Stiftelsen Kjell Holm ønsker alle i stifterens fødeby en riktig god og fredfull julefeiring!

Holm-boka anmeldt

Sunmørsposten har anmeldt boka "Han fikk ingen rettssak" om Aksel Holm og krigsoppgjøret. Du kan lese Gunnar Myklebusts anmeldelse her.

«Han fikk ingen rettssak»

Stiftelsen Kjell Holm utgir nå den tredje boken på tre år om industrifamilien Holm i Ålesund. Tema for boken er konsul Aksel Holms krigsopplevelser, og hans skjebne som mistenkt for landssvik etter krigen.

Over 100 søknader

Til søknadsrunden med frist 1. oktober kom det inn mer enn 100 søknader. Behandlingstiden er cirka en måned.

Fettere får kulturprisen

Stiftelsen Kjell Holms Kulturpris for 2018 er tildelt de to fetterne Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård, hjernene og hjertene bak selskapet Momentium.

500 skøyter og 800 skippere i bokform

På Sunnmøre ble det bygget over 300 av dem, men tiden innhentet hver eneste en. Nå er den fascinerende historien til bankskøytene – båttypen som brakte fisk og velstand til Ålesund – kommet i bokform.