Jugendstilsenteret

Slide image

Stiftelsen Jugendstilsenteret

Restaureringen av Apoteker Jørgen A. Øwres spisestue er et av de større prosjektene stiftelsen har bidratt til når det gjelder utstillingene i Jugendstilsenteret. Spisestuemøblene ble gjenkjøpt, og de japanske papirtapetene fikk tilbake sin glødende røde farge. Interiøret er tegnet av en av jugendstilens store norske arkitekter, Hagbarth Schytte-Berg, og er et godt eksempel på det som kalles ‘Gesamtkunstwerk’ der alle deler i rommet er utformet for å gi ett sammenhengende uttrykk: det være seg taklister, lampetter, stoler, veggfaste skap, helt ned til messingbeslagene på buffeten.

Spisestuemøblementet dannet for øvrig utgangpunktet for kunstneren Per Inge Bjørlos installasjon fra juni 2004, ‘Velkomen heim’, en del av utstillingen «Tvilens perspektiv – Samtaler I» – et uforglemmelig syn. (Link til Jugendstilsenterets oversikt over Tidligere utstillinger – der ligger katalogen med mange bilder og artikler!)

Slide image

Restaurering av tapeter

Det enestående vakre japanske tapetet, som man kan fristes til å tro er av gyllenlær, men som er av papir, fikk etter et tidkrevende og møysommelig restaureringsarbeid gløden tilbake.