Atlanterhavsparken

Slide image

Atlanterhavsparken – det norske akvariet

Atlanterhavsparken ble åpnet i 1998 og er et av Nord-Europas største akvarieanlegg. Det er et unikt utstillingsvindu for livet langs Norskekysten og Atlanterhavet. Atlanterhavsparken ligger i praktfull natur på Tueneset, drøye tre km fra Ålesund sentrum.

 

Slide image

Opplevelser for store og små

Akvariet er den største menneskeskapte attraksjonen mellom Bergen og Trondheim, og blir årlig besøkt av mer enn 125 000 gjester.

 

Slide image

Unik beliggenhet

Den nyeste attraksjonen ved Atlanterhavsparken er selbukta, som ble åpnet høsten 2014. Selbukta er en naturlig vik i landskapet som er omformet til et enormt basseng ved hjelp av blåleire og stein. 6000 kvadratmeter stort og fylt med 15 million liter frisk sjøvann. Inne i dammen finnes naturlige små holmer og skjær, bukter, viker og en liten sandstrand.  Mennesker og sel kan observere hverandre gjennom undervannsobservatoriet på nærmere 200 kvadratmeter.

 

Slide image

Selbukta

Anlegget, som er ti ganger større enn det neste største selanlegget i Europa, er med rett kalt fremtidens måte å vise frem livet i havet på. Her står dyra i sentrum.

Anlegget er utformet slik at selene skal få leve og boltre seg i mest mulig naturlige omgivelser, samtidig som akvariets gjester skal få oppleve dem på mest mulig naturlig vis.  Anleggets utforming og naturlige beliggenhet i det røffe kystlandskapet, blir av mange kalt en arkitektonisk perle, og  bidrar også til å gjøre besøket i akvariet minneverdig. 

 

  •