Klippfiskakademiet

Slide image

Klippfiskakademiet

I andre etasje på Atlanterhavsparken på Tueneset like utenfor Ålesund, holder Klippfiskakademiet til, et annet av Stiftelsen Kjell Holms støtteprosjekt. I 2010 ble det innvilget støtte på NOK 1 mill til starten av dette verdifulle og innovative tilskuddet til norsk og særlig Nordvestlandsk matkultur.  

Der undervises det i tilberedelse av ‘kortreist’ mat for store og små grupper. En kan for eksempel invitere til gjestebud, og la senterets dyktige formidler og lærer, kokken Mindor Klauset, hjelpe gjestene til selv å lage et utvalg forretter, selvsagt med fisk / klippfisk som råstoff, deretter er det senteret selv som sørger for hovedrett & dessert, hvis ikke avtalen er at alle gjestene skal gjøre alt.  

En annen variant er kokketeateret – der en bare kan sitte og slappe av og se hvordan Klauset og assistenter tryller frem avanserte retter av råstoff som kystbefolkningen trodde de kjente godt, men som kanskje fremdeles har noen spennende overraskelser – i så fall er det bare å følge godt med!

De senere årene har prosjektet ‘Fra fjord og jord til bord’ lært mange førskolelærere og lærere hvordan de skal fange og utvikle barns interesse for kortreist mat. I neste runde er det barna som slipper til, og læreplaner og kompetansemål får her en livlig og konsentrert presentasjon – godt for både lærere og elever.

www.klippfiskakademiet.no