Volsdalen Kirke

Slide image

Volsdalen kirke

Utsmykkingen av interiøret i Volsdalen kirke var i første rekke en gave fra Kjell Holm personlig, som senere ble videreført av stiftelsen. Den nevnes også her som et eksempel på kunstelskeren og mesenen Kjell Holms store gavmildhet.

Kunstneren Frans Widerberg får her til fulle utfolde seg i utformingen av noen av bibelhistorien og troens viktigste øyeblikk, gjennom skikkelser og bevegelser i fargesterke og klare kombinasjoner. Takkonstruksjonen med sine kraftige, rene og monumentale elementer danner en fin overbygning over Widerbergs overjordisk lange skikkelser i sterke primærfarger. Hele rommet danner en vakker omramning rundt troens mange aspekter, i form av det enkle treverket mot de fargesterke, nærmest sprakende glassmaleriene. Kjell Holm skjenket glassmaleriene og, i første omgang, tre alterbilder i perioden 1991-1999, og i 1995 gav han også kirken tekstilene som hører til de kirkelige handlinger og årstider. Senere har det kommet til et fjerde alterbilde for å gjøre hele glassmaleriområdet synlig for menigheten.

Slide image

Glassmaleriene i inngangspartiet

Skapelsesmyten og utdrivelsen av Paradis

Adam ser noe forskrekket ned på et eple som plutselig har dukket opp i hånden hans … mens Eva, i vinduet bak og til venstre for Adam, løfter hendene i tilsvarende forferdelse over den svært dårlige ideen, den som om litt vil føre til at de begge jages ut av Paradis…

Slide image

Sterke symboler

Her ser vi fiskeren Peter, som senere ble kallet til ‘menneskefisker’, fuglene i midtfeltet, og deretter solen, alle sterke symboler knyttet til troens innhold.